Baracuta

1 item
GRATIS GIFT CARD €75
Baracuta
G9 Nylon Jacket

€ 399,00

Baracuta Coef Men

Het merk Baracuta

Baracuta is ontstaan in Manchester, Engeland. Het merk ontwerpt iconische jassen die symbool staan voor Britse stijl. In 1937 ontwierpen de broers John en Isaac Miller de oorspronkelijke Baracuta G9 Harrington jas voor heren. Het is de perfecte tussenjas, die een sportieve outfit toch een klassieke look kan geven. Baracuta staat voor de ideale combinatie tussen formeel en casual. 

Baracuta G9 Harrington 

Het iconische model, de G9 Harrington, heeft het merk op de kaart gezet. Het jack heeft een kort model, een sportieve look en een ritssluiting en steekzakken. De Baracuta jassen waren in het begin ontzettend populair bij golfers omdat het sportieve, maar toch stijlvolle jassen waren. Daarnaast was de jas voorzien van een ritssluiting waardoor het ook een gemakkelijke jas was. De iconische jas van Baracuta was erg populair en werd onder andere gedragen door Elvis Presley, Frank Sinatra en niet te vergeten James Dean in Rebel Without A Cause. Het jack werd nóg populairder toen Steven McQueen de G9 van Baracuta droeg op de cover van Life magazine.

Veelgestelde vragen over Baracuta 

Wanneer is Baracuta opgericht? 

De eerste jas van Baracuta is in 1937 ontworpen door de broers John en Isaac Miller. Dit was de Baracuta G9 Harrington jas. 

Is Baracuta een Engels merk? 

Ja, Baracuta is door twee Engelse broers uit Manchester, Engeland opgericht. 

Hoe valt een Baracuta jas? 

Jassen van Baracuta vallen normaal. We adviseren de maat te bestellen die je normaal gesproken ook draagt. 

Kun je een Baracuta jas wassen? 

We adviseren om je jas te laten stomen bij de stomerij of om jouw Baracuta jas zelf te stomen.