MENU

Duurzame merken

Bij Coef Men vind je veel merken die zich inzetten voor een betere wereld en dat vinden we belangrijk. In deze blog lichten we een aantal merken met duurzame initiatieven uit.

SAMSOE SAMOE BLUE BELIEF
Samsoe Samsoe lanceerde in 2019 de duurzame denim collectie “Blue Belief”. Blue Belief draagt een steentje bij aan een schoner milieu doordat er 95% minder water wordt verbruikt tijdens de productie. Daarnaast wordt er enkel gebruik gemaakt van duurzame materialen en wordt een versleten denim look gecreëerd door middel van lasertechnieken in plaats van met giftige chemicaliën. Voor iedere jeans die wordt verkocht, doneert het merk ook nog eens €1 aan “charity:water”, een non-profitorganisatie die schoon en veilig drinkwater levert aan mensen in ontwikkelingslanden.

 

FILLIPA K

Filippa K wil bijdragen aan een duurzamere toekomst en werkt eraan om de impact van de producten op het milieu te beperken. Ze moedigen iedereen aan om te investeren in kledingstukken van betere kwaliteit, die je jarenlang kunt dragen en koesteren. Filippa K heeft als doel om in 2030 volledig circulair te zijn. Dat betekent gebruik maken van enkel duurzame materialen, ontwerpen die recyclebaar en biologisch afbreekbaar zijn en een verantwoorde manier van produceren.  

 

PATAGONIA

Als het over duurzaamheid gaat denken wij meteen aan Patagonia. Patagonia werd opgericht vanuit het ideaal om niet alleen de outdoor jacks te verbeteren, maar ook de planeet beter te maken. Vanaf het begin zijn eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame innovaties belangrijke speerpunten van het merk. Patagonia maakt gebruik van kwalitatieve, duurzame materialen en voert actief campagne voor wereldwijd natuurbehoud.