MENU

Het verhaal achter Karhu

Opgericht in Helsinki

In een werkplaats in het centrum van Helsinki werd in 1916 Ab sportartiklar Oy opgericht, nu ook wel bekend onder de naam Karhu, wat in het Fins staat voor beer. In deze werkplaats werden onder andere speren en ski’s gemaakt. Later werden ook hardloopschoenen ontworpen, die ‘Flying Finns’ werden genoemd. Deze hardloopschoenen werden over de hele wereld bekend, en domineerde de hardloopbanen. 

Zo werden op de Olympische Spelen in 1952 in Helsinki 15 gouden medailles gewonnen door atleten die liepen op de hardloopschoenen van Karhu. 

Op alle sneakers van Karhu is de letter M terug te vinden, wat verwijst naar ‘Mestari’. Mestari betekent ‘kampioen’ in het Fins, verwijzend naar de vele gouden medailles die gewonnen zijn op de Karhu hardloopschoenen in 1952.

Karhu Aria, Fusion 2.0 en Legacy

In de collectie van Coef Men vind je ieder seizoen een uitgebreide collectie Karhu sneakers. Je vindt er o.a. de modellen Aria, Fusion 2.0, en Legacy. Het model Aria stond ook wel bekend als de meest technische hardloopschoen rond 1995. De Fusion 2.0 is een zeer populaire sneaker, die ook door Kanye West werd gedragen in 2017. Het Legacy model is op de markt gebracht in 1996. Nu wordt deze sneaker teruggebracht en is deze voorzien van leer, een geperforeerde toebox en verschillende soorten mesh. De sneakers worden ontworpen in frisse, opvallende kleuren, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar in neutrale seizoenskleuren. 

Naast de stijlvolle sneakers van Karhu, vind je bij Coef Men ook sweaters, t-shirts en sokken van Karhu. Op veel van deze kledingitems is de welbekende beer of de letter M afgedrukt, de symbolen die het merk representeren. 

Hoe valt Karhu?

De sneakers van Karhu vallen klein uit. Neem een kijkje in de maattabel van Karhu om zeker te zijn van de juiste maat! Hier lees je meer over de maatvoering van Karhu.