MENU

Sustainable Sunday: Samsoe Samsoe


 

Sustainable Sunday: Samsoe Samsoe

Bij Coef Men vind je veel merken die zich met duurzame initiatieven inzetten om de ecologische voetafdruk zo miniem mogelijk te houden. In deze rubriek lichten we zo nu en dan een duurzaam initiatief van een van onze merken uit. Deze week: Samsoe Samsoe.

Het Scandinavische Samsoe Samsoe zet zich al jaren in om schonere kleding te produceren. Sterker nog, het is onderdeel van hun DNA. Het merk vind het belangrijk om het schadelijke effect van de mode-industrie op het milieu terug te schroeven. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld gerecyclede materialen en duurzaam gewonnen vezels. In de collectie van het Deense merk dient minimaal 80% van de gebruikte materialen aan duurzame criteria te voldoen. Door de bewuste productie zorgt Samsoe Samsoe ervoor dat de designgedreven mode een positieve sociale impact heeft. Volgens Samsoe Samsoe hoef je stijl niet op te offeren voor duurzaamheid.

 

Blue Belief

In 2019 heeft Samsoe Samsoe een denim lijn uitgebracht die volledig duurzaam wordt geproduceerd: de Blue Belief collectie. Van de intensieve katoenteelt tot de duizenden liters water en de chemische kleurprocessen die voor één jeansbroek nodig zijn: het is geen geheim dat de productie van spijkerbroeken niet goed is voor het milieu. Met de Samsoe Samsoe Blue Belief collectie draagt het merk een steentje bij aan een schoner milieu doordat er 95% minder water wordt verbruikt tijdens de productie. Daarnaast wordt er alleen gebruik gemaakt van duurzame materialen en wordt een versleten denim look gecreëerd door middel van lasertechnieken in plaats van met giftige chemicaliën. Voor iedere jeans die wordt verkocht, doneert Samsoe Samsoe €1 aan “charity:water”, een non-profitorganisatie die schoon en veilig drinkwater levert aan mensen in ontwikkelingslanden.