MENU

Sustainable Sunday: The North Face

Sustainable Sunday: The North Face

Bij Coef Men vind je veel merken die zich inzetten voor een betere wereld. Dat The North Face de natuur belangrijk vindt is te verwachten, het merk staat van origine bekend als hét outdoor merk. We vertellen je meer over de duurzame initiatieven van The North Face in deze blog.

4 doelenstellingen voor een duurzamere toekomst

In november 2021 vindt de klimaattop weer plaats, waarbij leiders van 197 landen samenkomen met als doel om landen te verbinden in de strijd tegen klimaatverandering. The North Face lanceerde rondom deze klimaattop een grote campagne in samenwerking met zijn atleten om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. In deze campagne presenteren ze 4 doelen waarmee The North Face zijn steentje zal gaan bijdragen in de strijd tegen klimaatverandering. 

  1. The North Face heeft voor zichzelf het ambitieuze doel gesteld om te garanderen dat alle producten die ze maken gemaakt zijn met gerecyclede, regeneratieve, biologische of verantwoord verkregen, hernieuwbare materialen.
  2. Tweede doel is om een kringloopsysteem te ontwikkelen om gebruikte kleding te recyclen en de ruwe materialen te hergebruiken, zodat deze niet bij het afval terecht komen. Er zijn al initiatieven ontwikkeld op dat gebied en de eerste specifiek voor circulariteit ontworpen producten worden in 2022 gelanceerd.
  3. Derde doel is om tegen 2025 plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik te elimineren. In de tussentijd werkt The North Face eraan om de overige productverpakking te reduceren en verpakkingen te ontwerpen dierecyclebaar zijn. Voor hanglabels en kartonnen dozen die gebruikt worden voor transport wordt alleen gerecycled materiaal gebruikt.
  4. Ten slotte zoekt The North Face, samen met leveranciers, naar oplossingen om ook hen te helpen met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Zo werken ze enkel samen met detailhandelaars die zowel hun missie als hun waarden delen.

De Himalayan Bottle Source Collectie

Een ander mooi voorbeeld van een duurzaam project van The North Face dat al een tijdje loopt, is de Himalayan Bottle Source collectie. Dit seizoen vind je bij Coef Men een aantal items uit deze collectie. Voor deze collectie heeft The North Face, in het Himalayagebergte gevonden plastic flessen, gerecycled in bruikbaar polyester en gemengd met katoen. Hierdoor is een hoogwaardige materiaalmix ontstaan die zacht, comfortabel en duurzaam is. Van dit materiaal zijn o.a. t-shirts en hoodies gemaakt. Hierdoor krijgt het weggegooide plastic, dat eerst de natuur zou vervuilen, een tweede leven.