MENU

Woolrich

Woolrich

Woolrich, opgericht in 1830, is het oudste outdoor merk van de Verenigde Staten. De oprichters John Rich II en Daniel McCormick begonnen in het Amerikaanse Pennsylvania met het maken van stoffen voor de vrouwen van jagers, houthakkers en vallenzetters.

Toen in 1843 de American Civil War uitbrak is Woolrich van deze stoffen ook kleding gaan maken, om het leger te voorzien van uniforms en dekens. Dit gebeurde in de historische Woolrich mill die ze tot 2018 hebben gebruikt. In deze molen maakte Woolrich zelf de stoffen van begin tot eind.

Het bekendste model is de Arctic Parka. In 1972 is de eerste Woolrich Arctic Parka ontworpen om duizenden pijpleidingbouwers in Alaska te beschermen tegen de kou, omdat zij maanden achter elkaar in Noord-Alaska moesten bivakkeren. De jassen van Woolrich zijn geschikt voor temperaturen tot ver onder nul.

Comfort, duurzaamheid, bestendigheid, warmte en eenvoud dienen hedendaags als leidraad voor de winterjassen van Woolrich. Outdoor kleding met een historisch verleden, een gewaardeerd heden, een lange bruikbare toekomst, is wat Woolrich in 1920 stelde en nog steeds nastreeft.