Filter op
Productgroep
Doelgroep
Merk

Category
Kleur

Maat

Diemme bij Coef Men 

Het high-end schoenenmerk Diemme werd in 1992 opgericht in het Italiaanse Montebelluna. Het merk heeft een netwerk van lokale leveranciers waarmee ze samenwerken om exclusieve handgemaakte schoenen te produceren van hoogwaardige Italiaanse materialen. Zo heeft Diemme toegang tot een rijke kennis en erfgoed van de regio in het maken van leren schoenen. 

In 1992 lanceerden de broers Dennis en Maico Signor hun merk Diemme. In een klein stadje in het noordoosten van Italië. Het merk heeft een divers aanbod schoenen, van sneakers tot bergschoenen aangepast voor de stad. Diemme ambieert om ambachtelijke producten van de hoogste kwaliteit te produceren, met een uitzonderlijk niveau van comfort, vooruitstrevende ontwerpen en bijzondere interpretaties van klassieke stijlen. 

Diemme staat voor hoogwaardige kwaliteit 

Of het nu gaat om schoenen die ontworpen zijn voor wandelen, hiken en bergbeklimmen of een gewone schoen en sneaker, alle producten worden handgemaakt door experts in de fabriek in Onè di Fonte, Veneto, net buiten Montebelluna. Dit kleine stadje wordt gezien als een belangrijk gebied voor het produceren en onderzoeken van (sport)schoenen. Iedere stap van het productieproces wordt hier uitgevoerd. En bij iedere stap wordt gekeken hoe het product van de hoogste kwaliteit gemaakt kan worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meest hoogwaardige leersoorten en materialen. Diemme heeft zo’n 25 jaar ervaring en produceert o.a. voor merken als Maison Martin Margiela, Chanel en Bottega Veneta.  

Duurzaamheid belangrijk voor Diemme 

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Diemme. “Buy less, and buy better”, dat is het motto van het merk. Hoe zij hier hun steentje aan bijdragen? Hogere kwaliteit materialen, betere productie en gemaakt door de beste werknemers die worden beloond voor hun vaardigheden.  

Ontdek de gehele collectie van Diemme bij Coef Men in een van de winkels of online op coef.nl

 

Veelgestelde vragen

Waar wordt Diemme gemaakt?    

Diemme schoenen worden in Italië, ongeveer een uur buiten Venetië, met de hand gemaakt door deskundige vakmensen. 

Wanneer is Diemme opgericht?    

Diemme werd in 1992 opgericht in het Italiaanse Montebelluna.

Is Diemme duurzaam?    

Diemme gebruikt alleen materialen van de hoogste kwaliteit en heeft als kernwaarden duurzaamheid en herkomst. 

Hoe valt Diemme?

De schoenen van Diemme vallen iets groter dan normaal. Wanneer je tussen twee maten in valt, adviseren we je de kleinere maat te bestellen.