Mizuno x Ceizer

Ontdek de release van de “Garde la Pêche” Contender

De nieuwste samenwerking tussen Mizuno en de Nederlandse typograaf en kunstenaar Pieter Ceizer presenteert de “Garde la Pêche” Contender. Een samenwerking waarin de stad van de liefde ‘Parijs’ de hoofdrol speelt. Pieter is op 11-jarige leeftijd begonnen met skateboarden op het Museumplein in Amsterdam. Hij raakte geïnspireerd door de kleurrijke letterkunstwerken en pieces gemaakt door lokale graffitikunstenaars op de achterkant van de half pipes. Hij begon zelf zijn naam in de stad te schrijven met een kleine stift en maakte zijn eerste kleine kunststukken met spuitverf. Ceizer ging naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag waar hij grafisch ontwerp en typografie studeerde.

De inspiratie voor deze schoen komt van het Franse “Garde la Pêche” dat “Houd de moed erin” betekent. De perzik staat hierin symbool voor vakantie en positieve vibes. De levendige en kleurrijke uitstraling van de schoen wordt nog meer benadrukt door de balans tussen de kleuren en vormen die Pieter Ceizer heeft gebruikt.

De kleuren van de schoen zijn licht oranje, geel en gebroken wit met groene en rode accenten. De typografische kunst van Ceizer is aanwezig in de handgeschreven tong- en hieldetails van de schoen. Op de binnenzool staat een gedrukte illustratie van een Woody: Ceizer’s doorlopende serie personages en sculpturen, uiteraard deze keer in een Peach-versie. De overlay is gemaakt van suède en structuurleer materialen. Het structuurleer wordt ook gebruikt voor het kenmerkende Miznuo Runbird-logo. De veters en voering zijn van OG materialen uit de Mizuno archieven. 

Ontdek de Mizuno x Ceizer Contender “Garde la Pêche” nu bij Coef Concept in Nijmegen of shop hem hier.