Denham Recut Parka

Denham the Jeanmaker introduceert de limited edition Recut Parka:

Deze parka is gemaakt van vintage Militaire tenten, gebruikt in de Tweede Wereldoorlog door het Nederlandse leger. Om deze stof te hergebruiken heeft Denham onder andere de naden, flappen en ramen van de tenten verwijderd. De parka’s zijn allen uniek: elke jas heeft een eigen kleur, gecreëerd door het intensieve gebruik van de tenten, zonlicht en slijtage.

Niet alleen het materiaal van de parka is afkomstig uit het leger, ook de look van de Recut Parka is geïnspireerd op een bestaande Militaire jas. Het Amerikaanse leger heeft in 1951 de M-1951 Military Parka ontworpen: een olijfkleurige windbestendige parka gemaakt van dicht geweven katoen. De Amerikaanse M-1951 was voorzien van gesloten zakken, zakken op de mouwen en een binnenjas met capuchon.

De Recut Parka van Denham heeft veel kenmerken van de Amerikaanse Militaire parka: de jas is voorzien van een afneembare liner - welke zorgt voor extra warmte op koude winterdagen, en een afneembare capuchon gemaakt van vintage parachutestof in camouflage print.

De kenmerken van de stof die gebruikt werd voor het produceren van de Militaire tenten zorgt ervoor dat de Denham Recut Parka ook van zeer hoge kwaliteit is: de tenten werden gemaakt van ripstop stof, een lichtgewicht sterk soort nylon. Het unieke crosshatch patroon dat werd gebruikt verhoogt de sterkte en duurzaamheid waardoor het materiaal bestand is tegen scheuren en andere elementen waar het leger aan werd blootgesteld.


other blogs