Eight and Bob

Het ontstaan van Eight and Bob begint in 1937 wanneer Albert Fouquet op vakantie is aan de Franse Riviera. Hier ontmoet hij een jonge student die door Frankrijk aan het toeren is, John F. K. Enkele minuten na hun introductie was JFK zo onder de indruk van de geur die Albert droeg dat hij met zijn charme Albert overhaalde om een sample voor hem te maken.

De volgende ochtend vond John een sample in zijn hotel met het bericht: “In this bottle, you will find the dash of French glamour that your American personality lacks.”

Na zijn vakantie ontving Albert een brief uit Amerika van John waarin hij Albert bedankt voor het vriendelijke gebaar en verteld hij van het succes dat hij heeft met het parfum. Hij vraagt Albert om nog 8 samples te sturen, en als zijn productie dat toelaat nog een extra sample voor Bob. Hoewel Albert het verzoek niet helemaal begrijpt maakt hij een doos met voldoende samples. De glazen flesjes haalt hij bij een apotheek uit Parijs en hij ontwerpt een verpakking met hetzelfde patroon als het overhemd dat JFK aan had tijdens hun eerste ontmoeting. De flesjes en de dozen worden gelabeld met het verzoek van JFK: “EIGHT & BOB”.

Een paar maanden later wordt Albert verrast met brieven uit Amerika van verschillende Hollywood directeuren, producers en acteurs. Iedereen wilt het “EIGHT & BOB” parfum dat ze ontdekt hadden.

Helaas kan het succes van het parfum op dat moment niet groter worden. In de lente van 1939 overlijd Albert in een auto ongeluk nabij Biarritz. Philippe, de enige persoon die de orders kan verwerken, zal nog een paar maanden door gaan met het werk. De start van de Tweede Wereld oorlog zal hem uiteindelijk dwingen de familie Fouquet te verlaten. In zijn laatste zending stopt hij de parfums in een zorgvuldig uitgesneden boek zodat het niet in de handen zou vallen van de Nazi’s.

Decennia later wordt de unieke “EIGHT & BOB” formule hersteld met dank aan de familie van Philippe. Na al die jaren is het weer een van de meest exclusieve parfums voor elegante mannen.

Bij Coef Lifestyle for Men vindt je de 3 geuren, geurkaarsen, deodorant en aftershave van Eight and Bob.

other blogs