Filter op
Productgroep
Doelgroep
Merk

Category
Kleur

Maat

Red Wing bij Coef men  

Aan het begin van de 20e eeuw zag Charles Beckman, een schoenenhandelaar uit Red Wing, Minnesota een lokale noodzaak voor comfortabele en sterke schoenen. Deze schoenen moesten bestemd zijn voor het veeleisende werk dat veel inwoners van Red Wing, Minnesota in die tijd deden. Veel inwoners werkten in de mijnbouw, houtkap of de landbouw. Voor deze beroepen waren sterke schoenen nodig, die niet zomaar kapotgaan. Hierdoor is de schoenenhandelaar Backman in 1905 begonnen met een bedrijf dat de markt zou veranderen, genaamd Red Wing. Bij Coef Men vind je een selectie van Red Wing schoenen.  

Hoe worden Red Wing schoenen gemaakt?

De inwoners van Red Wing hadden behoefte aan stevige schoenen van goede kwaliteit. Daar heeft het merk op ingespeeld. De schoenen van het merk worden gemaakt in de Verenigde Staten door middel van traditionele constructietechnieken. Er zijn meer dan 230 stappen nodig om een paar Red Wing schoenen in elkaar te zetten. De schoenen worden allemaal handgemaakt, waardoor er naar elk detail wordt gekeken.  

Red Wing schoenen - kwaliteit

Goede kwaliteit staat hoog in het vaandel. Alle schoenen worden gemaakt van leer uit de eigen leerlooierij van Red Wing. Het duurt weken voordat de kwaliteit van het leer goed genoeg is om te kunnen gebruiken voor de productie van de schoenen. Buitengewoon goede kwaliteit leer en echt vakmanschap – dat is kenmerkend voor het merk. De schoenen staan voor kwaliteit en comfort. De hoogwaardige leren schoenen van het merk gaan jarenlang mee.

Ontdek de actuele collectie schoenen van Red Wing bij Coef Men in een van de winkels of online op Coef.nl.