Barena Venezia

2 items
70% SALE
Barena Venezia
Trousers Bativoga Mante

€ 229,95 € 68,99
70% SALE
Barena Venezia
Trousers Riobarbo Olsar

€ 259,95 € 77,99

Barena Venezia Coef Men

Het merk Barena Venezia

Het familiebedrijf uit Venezia heeft door de tijd heen zijn eigen stempel gedrukt op Italiaanse mode. Voordat de termen ‘sprezzatura’ en ‘soft tailoring’ gebruikelijk werden in fashion liet Barena mannen al zien hoe ze zich nonchalant en met klasse konden kleden door kleermaker stoffen te gebruiken voor sportieve werkkleding. 

De geschiedenis van het merk gaat helemaal terug tot 1961, toen de oprichter, Sandro Zara, begon in de mode-industrie. Zara, een Venetiaanse ondernemer, begon zijn carrière als agent voor een textielbedrijf. Na verloop van tijd bracht zijn nieuwsgierigheid, met name voor traditioneel textiel, hem ertoe de archieven van oude gesloten wolfabrieken in en rond de lagune gebieden van Venetië te bezoeken. Ze ontdekte originele patronen en borduurboeken die uiteindelijk de belangrijkste bron werden voor Barena-collecties.

Barena Venezia herenkleding 

Eind jaren 80 ontmoette Zara de Italiaanse Massimo Pigozzo en benoemde hem tot Barena's creatief directeur, een rol die hij nog steeds vervult voor de herenkleding. De twee besloten een volledige collectie herenkleding te ontwikkelen en richtten in 1993 officieel Barena Venezia op. De inspiratie voor Barena gaat terug op de stijl van de plattelandsbewoners van Venetië. Barena ontleent zijn naam aan de term "baro", wat in het Italiaans vertaalt naar ''opkomende landen'', een verwijzing naar een belangrijk kenmerk van het Venetiaanse landschap waar zowel de jacht als de visserij werden beoefend. "Niets inspireert ons meer dan het leven aan zee en de lagune" (Massimo Pigozzo).