Clarks

Clarks Coef Men

Het merk Clarks

Clarks is opgericht door twee broers, Cyrus en James Clarks, in 1825. Daarmee is het een van de eerste schoenenmerken. Clarks zit al bijna 200 jaar in het vak. Sinds de oprichting is het merk gevestigd in Street, een plaats in het Engelse graafschap Somerset. Vandaag de dag wordt Clarks internationaal verkocht in 35 landen en gaan er per jaar 50 miljoen paar schoenen van het merk over de toonbank. 

De allereerste schoen die de broers Cyrus en James ontwierpen was een pantoffel van schapenleer. Een combinatie van innovatie en vakmanschap. Destijds revolutionair. Ieder paar schoenen begint nog altijd met een handgesneden houten leest. Met geavanceerde technieken, moderne technologieën en materialen worden de schoenen tegenwoordig afgemaakt. 

Clarks doet onderzoek naar de biomechanische kant van de voet en hoe deze zich ontwikkelt. Hoe beweegt een voet - tijdens werk, rust en beweging. Daarnaast wordt er nagedacht over hoe een voet ‘gezond blijft’. Al deze kennis gebruikt het merk om de perfecte schoen te ontwerpen. Een schoen die bekend staat om zijn perfecte pasvorm en draagcomfort. 

Desert boot Clarks 

Clarks staat met name bekend om de Desert Boot, een item uit de Clarks Original-collectie. Het is de meest iconische schoen van het merk, voor het eerst uigebracht in 1950. Stijlvol door het minimalistische en eenvoudige design. Het model is gemaakt met een gestikt bovenwerk. De Desert Boot is verkrijgbaar in diverse klassieke tinten. Een tijdloze klassieker. 

Clarks herenschoenen 

Clarks staat voor vakmanschap gecombineerd met actuele fashion trends. Er zijn diverse herenschoenen te vinden in het assortiment. Verschillende modellen veterschoenen in diverse kleuren. Kenmerkend is de hoogwaardige kwaliteit, comfort en casual stijl. 

Ontdek de actuele collectie van Clarks bij Coef Men in een van de winkels of online op coef.nl.

Veelgestelde vragen over Clarks 

Hoe vallen Clarks Desert boots? 

Clarks Desert Boots vallen normaal uit, we adviseren daarom de maat te bestellen die je normaal gesproken ook draagt. 

Hoe maak je Clarks schoenen schoon? 

Het is belangrijk om te beginnen met een zachte borstel, waarmee je de losse stof van de schoenen borstelt. Vervolgens loop je de schoen nog een keer na met een droge doek om achtergebleven vuil weg te poetsen. Vervolgens maak je de doek vochtig met water en wring de doek goed uit. Veeg licht over de overgebleven modder deeltjes of vlekken. 

Wanneer is Clarks opgericht? 

Clarks is in 1825 opgericht door de broers Cyrus en James Clarks. 

Waar komt Clarks vandaan? 

Clarks is opgericht in het Engelse plaatsje Street en komt hier oorspronkelijk vandaan. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming en heeft Clarks in 35 landen verkooppunten.