Hoka One One

7 items
Hoka One One
U Mafate Three2

€ 199,95
Hoka One One
U Ora Primo

€ 119,95
Hoka One One
U Mafate Speed 2

€ 179,95
Hoka One One
M Kaha Low Gtx

€ 209,95
Hoka One One
U Ora Primo

€ 119,95
Hoka One One
U Ora Primo

€ 119,95
Hoka One One
U Restore TC

€ 119,95

Hoka One One sneakers voor heren

Het ontstaan van Hoka One One

In 2009 is Hoka One One opgericht door twee Franse hardlopers, Diard en Mermoud. Zij liepen veel hard in de Franse Alpen en renden daardoor vaak bergafwaarts, wat erg belastend is voor het lichaam. De twee oprichters wilden dit probleem oplossen door zelf een eigen hardloopschoen te ontwikkelen. Hierover geven ze het volgende aan: “Radicale veranderingen beginnen vaak als je een eenvoudig probleem probeert op te lossen. Ons oorspronkelijke doel was de tijden van uithoudingswedstrijden te verbeteren door een schoen te ontwerpen waarmee je sneller bergaf kunt gaan. Daardoor hebben we per ongeluk de hardloopschoen opnieuw uitgevonden.”

Hoka One One hardloopschoenen

Het merk Hoka One One staat bekend om hun hardloopschoenen. De schoenen zijn uitgerust met een dikkere, extra goed dempende zool. Door deze zool worden de spieren minder belast tijdens het lopen. De Hoka's hebben een aantal belangrijke kenmerken, waaronder de Maximum Cushioning. Dit is de dikke tussenzool in de schoen die gemaakt is van elastisch MEVA foam, wat de ultieme demping biedt aan de hardloper. Verder heeft de tussenzool een ronde vormgeving, genaamd Meta Rocker. Door deze vorm beweeg je gemakkelijker van je hiel naar je voorvoet, wat weer zorgt voor een actieve loopstijl.

Sneakers van Hoka One One

De schoenen van Hoka One One worden tegenwoordig ook gedragen in het dagelijks leven als sneakers. De modellen zijn enorm licht en bieden ultieme comfort en demping tijdens het lopen. De sneakers van Hoka zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren, zoals wit, beige en zwart. Enkele populaire Hoka's zijn de Clifton en Mafate Speed. 

Veel gestelde vragen over Hoka One One

Waar komt de naam Hoka One One vandaan?

De woorden Hoka One One staan voor 'aarde' en 'vliegen' in de Maori-taal. Met de schoenen aan heb je het gevoel dat je over de aarde vliegt.

Zijn Hoka One One en Hoka hetzelfde?

Ja, Hoka One One en Hoka zijn hetzelfde merk. Het merk is gestart als Hoka One One maar gebruikt tegenwoordig de korte versie van de naam, Hoka. Officieel wordt HOKA met allemaal hoofdletters geschreven.

Heeft Hoka One One ook sneakers?

De hardloopschoenen van Hoka One One kunnen ook gedragen worden als sneakers. De modellen bieden ultieme comfort tijdens het lopen.

Ben je op zoek naar andere schoenen? Bekijk dan al onze sneakers of merken.