Saucony

Saucony sneakers voor heren

Het merk Saucony

Het Amerikaanse schoenenmerk Saucony is ontstaan in 1898 in Kutztown, Pennsylvania. Het iconische logo van Saucony, geïnspireerd op drie grote rotsblokken langs de Saucony Creek, belichaamt de kernwaarden van het merk: uitmuntende prestaties, optimale gezondheid en een sterke gemeenschapsband. Oorspronkelijk gericht op hardloopschoenen, heeft Saucony zich geleidelijk ontwikkeld tot een vooraanstaand merk in zowel de sneaker- als hardloopwereld, gewaardeerd om zijn hoogwaardige producten.

De schoenen van Saucony

Saucony's assortiment omvat een verscheidenheid aan sneakers en hardloopschoenen van uitzonderlijke kwaliteit. De Jazz-serie, een ware klassieker, onderscheidt zich door het herkenbare Saucony-silhouet en het driehoekige ontwerp. Deze sneaker biedt ultieme comfort en is perfect voor wie op zoek is naar zowel stijl als functionaliteit. De Saucony Shadow-serie, geïntroduceerd in 1985, combineert sportief design met prestatiegerichte technologie. Met een casual uitstraling biedt deze schoen comfort en stabiliteit, waardoor ongemak tijdens het lopen tot het verleden behoort. Een ander belangrijk model voor Saucony is de Ride Millennium. Deze lifestyle sneaker is geïnspireerd op hardloopschoenen uit de vroege jaren 2000. Enkele kenmerken van de Ride Millennium zijn comfort, stijl, lichtgewicht en het ademend vermogen. Naast deze populaire series heeft Saucony een groot aanbod aan running sneakers, lifestyle sneakers en zelfs kleding en accessoires.

Veelgestelde vragen over Saucony

Wanneer is het merk Saucony opgericht?

Saucony is in 1898 opgericht in het Amerikaanse Kutztown in Pennsylvania.

Waar staat Saucony voor?

De merknaam Saucony is afgeleid van de naam van een beekje in de buurt van de eerste fabriek van het merk. Het beekje heet de Saucony Creek. De inspiratie voor het logo komt ook af van de Saucony Creek. De drie stippen in het logo vertegenwoordigen de drie grote rotsblokken waar de beek omheen stroomt.

Hoe maak je Saucony schoenen het beste schoon?

Gebruik voor het schoonmaken van je Saucony schoenen een goede cleaner zoals Jason Markk. Was je Saucony schoenen liever niet in de wasmachine, hierdoor kan de schoen beschadigen. Om vuil te verwijderen kan je het beste gebruik maken van een zachte borstel. Laat je natte schoenen op kamertemperatuur drogen en zet deze niet bij de verwarming. Dit kan de schoen laten uitdrogen.