66°North

4 items
Nieuw
66 North
Laugardalur W Jacket

€ 269,95
Nieuw
66 North
Kria Box T-Shirt

€ 109,95
66 North
Vatnajokull Jacket

€ 359,95
66 North
Keilir Down Jacket

€ 394,95

66°North voor heren

Het merk 66°North

66°North is opgericht in 1926 in IJsland. Het oorspronkelijke doel van het merk was het creëren van kleding om de IJslandse weersomstandigheden te trotseren. 66°North was er voor de IJslandse vissers, die te maken hadden met de barre weersomstandigheden, zoals hoge golven, extreme kou en harde wind. Kort daarna werden de jassen van 66°North ook gedragen door de kustwacht en reddingsteams van IJsland.

De functionele kleding van 66°North wordt gekenmerkt door kwaliteit en duurzaamheid, om zo de uitdagingen van het onvoorspelbare en koude IJslands klimaat aan te gaan. Het merk weerspiegelt de soms vijandige natuur om ons heen en de belofte om de gemeenschap hier tegen te beschermen. 66°North wilt de kracht en schoonheid van het Noorden delen met de rest van de wereld.

De jassen van 66°North

De bekendste items van 66°North zijn de jassen. De collectie van het merk bestaat uit verschillende soorten jassen, zoals regenjassen, parka's, tussenjassen, soft shell jassen en fleece jassen. Enkele populaire modellen zijn de Jokla Parka, Drangajokull Gore-Tex Down Parka, Tindur Jacket, Keilir Paclite Jacket en Hengil Insulated Jacket. Al deze items zijn vernoemd naar plaatsen, gletsjers of watervallen in IJsland.

Veelgestelde vragen over 66°North

Waar komt de naam 66°North vandaan?

66°North is een merk uit IJsland. De naam 66°North komt van de Noordpoolcirkel, die door het noordelijkste deel van IJsland loopt.

Welk soort jassen zijn er van 66°North?

De collectie jassen van 66°North bestaat uit verschillende modellen, zo heeft het merk onder andere fleece jassen, soft shell jackets, regenjassen en parka's. De jassen zijn gemaakt om je te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

Waar is 66°North te koop in Nederland?

De kleding van 66°North is verkrijgbaar in onze Coef Men winkels en daarnaast vind je de nieuwste collectie ook in onze webshop.

Wanneer is de 66°North sale?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de 66°North sale? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Instagram of houd onze sale in de gaten.