Arc'teryx

2 items
Arc'teryx
Atom Hoody M

€ 279,95
Arc'teryx
Atom Jacket

€ 259,95

Het merk Arc'teryx

Het ontstaan van Arc'teryx

Arc'teryx is een outdoor kledingmerk dat is opgericht in 1989 in Canada door David Lane. David was een groot liefhebber van de klimsport maar hij miste de juiste uitrusting voor tijdens het klimmen. Hij besloot dan ook zelf aan de slag te gaan met een eigen klimuitrusting. De eerste twee jaren deed hij dit onder de naam Rock Solid. In 1991 werd de naam veranderd in Arc'teryx. Het outdoor merk specialiseerde zich in high-end kleding voor bergsporten, zoals bergklimmen, skiën, snowboarden en trails. De inspiratie voor de collecties wordt gehaald uit de Coast Mountains in Canada.

Het logo van Arc'teryx

De naam en het logo van Arc'teryx verwijzen naar de Archaeopteryx, een 140 miljoen jaar oud wezen. Het logo is een fossiel van een overgangsvorm tussen een reptiel (dinosaurus) en een vogel.

De kleding van Arc'teryx

Arc'teryx staat voor hoogwaardige outdoor uitrustingen en kleding met innovaties op het gebied van klim-, ski- en alpinetechnologieën. De collectie bestaat onder andere uit (waterdichte) jassen, t-shirts, broeken, fleeces en rugzakken. De waterdichte jassen van Arc'teryx zijn GORE-TEX producten, die duurzaam wind- en waterdicht zijn.