Dr Martens

6 items

Dr Martens voor heren

Het ontstaan van Dr Martens

Het merk Dr Martens is opgericht in 1947 door dr. Klaus Märtens uit Duitsland. Hij was legerarts gedurende de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een verlof ging hij skiën, waarbij hij gewond raakte aan zijn enkel. De laars uit het leger zat hem daardoor te strak en ongemakkelijk. Hij besloot daarom een aangepaste laars voor zichzelf te ontwerpen. Dit model staat dan ook symbool voor de start van de boots van het merk Dr Martens. Vanaf 1947 begon Klaus met de productie van zolen uit afgedankt rubber. Snel hierna begon hij schoenen te produceren. Vanaf de jaren 50 werden de schoenen van Dr Martens zeer populair bij het grote publiek.

De verschillende herenmodellen van Dr Martens

Dr Martens heeft een brede collectie schoenen voor heren. Het meest bekende model is de zwarte hoge veterschoen, genaamd Dr Martens 1460. Deze is te herkennen aan de dikke zool, de metalen veteroogjes, gele stiksels en het aantreklabel op de hiel. Naast het 1460 model heeft Dr Martens ook nog een aantal andere hoge schoenen, zoals de 2976. Dit model heeft geen veters, maar is een instapper. De Dr Martens 2976 staat ook wel bekend als chelsea boot. De hoge schoenen van het merk worden ook wel boots of korte laarzen genoemd. Tegenwoordig brengt Dr Martens ook lage schoenen voor mannen uit. Ook deze zijn te herkennen aan de wat dikkere zool en in veel gevallen aan de zwarte kleur. De schoenen van Dr Martens zorgen voor een stoere look.

Veel gestelde vragen over Dr Martens

Zijn Dr Martens ook voor heren?

Ja, Dr Martens zijn ook voor heren. Het merk heeft een grote collectie herenschoenen. Van korte laarzen, tot chelsea boots tot aan lage schoenen. 

Welke Dr Martens moet ik kopen?

Het merk heeft veel verschillende modellen. De meest populaire modellen zijn de Dr Martens 1460 en Dr Martens 2976. Het 1460 model is een korte laars en het 2976 model is een chelsea boots, ook wel een instapper genoemd.

Waar kan ik Dr Martens kopen?

Bij Coef Men kan je verschillende Dr Martens schoenen kopen voor heren. Je vindt de Dr Martens modellen in onze winkels in Arnhem, Eindhoven, Leiden, Leidschendam, Nijmegen en Utrecht of in onze webshop.

Wanneer zijn de Dr Martens schoenen in de sale?

De Dr Martens herenschoenen zijn af en toe te koop in de sale. De sale periodes verschillen per seizoen. Houd onze sale pagina of onze Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven over onze sale.