Coef x Eric Basstein

Coef Passionates

In onze campagne vertellen we inspirerende verhalen van mensen die hun passie volgen. Die hun gevoel volgen en streven naar het allerbeste. In deze eerste campagne zetten we de spotlight op Eric Basstein, die we volgen in zijn creatieve proces.
Eric is een all-round creative uit Eindhoven. Hij was ooit underground DJ, opende twee clubs in Eindhoven, maar richt zich nu volledig op zijn kunst. In zijn werken combineert hij klassieke schilderkunst met graffiti, grafische elementen en verschillende technieken. Dit past hij toe op eigen werken, maar ook op verzoek. Zo creëerde hij eerder unieke werken voor Martin Garrix en Urban Art Fair. 

We vroegen Eric hoe een dag in het leven van een kunstenaar eruitziet en wat hem inspireert. En zoals veel andere mensen wordt Eric meestal gewekt door een natuurlijke wekker: zijn zoontje. Om vervolgens een vaste ronde te maken door Eindhoven: worstenbroodje eten, koffie drinken en een bezoekje aan de boekhandel voor inspiratie en de kunsthandel voor materialen. En dan is het op naar zijn eigen atelier.

Eric heeft zijn atelier in Plan-B. Zoals veel gebouwen in Eindhoven, een oud Philips gebouw, maar nu een hub voor (professionele) creatieven. Een broeikas voor creativiteit waar inventieve en artistieke ondernemers zich thuis kunnen voelen. Zijn studio, die gebaseerd is op een basketbalveld, heeft hij volledig ingericht naar zijn eigen voorkeuren. ‘’Industrieel, zonder dat het kil aanvoelt.’’ Een plek waar ook zijn zoontje zich inmiddels thuis voelt met een spuitbus.
Het creatieve proces van Eric wordt begeleid door een muziek set die zich gedurende de dag opbouwt. Iets dat Eric waarschijnlijk heeft overgehouden aan zijn verleden als DJ. “Naarmate de dag vordert, bouwt de muziek eigenlijk mee. En eigenlijk ook het werk en het tempo van het werk.”

Het werk van Eric combineert het abstracte en het realistische. Iets waar, net als het leven zelf, veel onzekerheid in zit. Dat komt door de bijzondere techniek die Eric gebruikt, waarbij hij zijn werk als het ware achterstevoren opbouwt. Dat niet iedereen zijn werk mooi zal vinden, maakt hem niet zoveel uit. “Wat je doet, moet je voor jezelf doen. Ik kan niet maken wat jij mooi vindt, want dat weet ik niet.”

Voor Coef heeft Eric een uniek artwork gemaakt. Geïnspireerd op Eindhovense iconen en fashion. Dit werk is exclusief in onze nieuwe winkel in Eindhoven te koop als totebag en t-shirt in samenwerking met Carhartt. Stay tuned voor meer nieuws over de winkelopening
Natuurlijk vroegen we Eric nog naar zijn favoriete kledingitems. Door zijn verleden als ijshockeyspeler op hoog niveau heeft Eric geen doorsnee bouw. Daarom draagt hij het liefst technische en oversized items. Geïnspireerd door minimalistische Scandinavische of Japanse merken.
70% SALE
NN.07
Julio Ss 1040

€ 135,00 € 40,50
70% SALE
New Balance
BB550VTC

€ 170,00 € 51,00
70% SALE
Samsøe Samsøe
Jabari Trousers 13208

€ 139,00 € 41,70
70% SALE
Ten C
Anorak

€ 1.000,00 € 300,00
70% SALE
Stepney Workers Club
Pearl S-Strike Suede Mix

€ 135,00 € 40,50
50% SALE
Marant
Pablo

€ 320,00 € 160,00