Coef X Groovido

Groovido x Coef: When design meets fashion. 

Dit jaar hebben wij tijdens Dutch Design Week, in samenwerking met de creatieve ontwerpers van GROOVIDO, een expositie opgezet in onze winkel in Eindhoven. Tijdens deze week ontmoeten de twee werelden, mode en design elkaar en smelten deze samen tot een geheel. 

Dutch Design Week 

Dutch Design Week (DDW) is een event dat elk jaar de stad Eindhoven omtovert tot een bruisend designwalhalla. Tijdens deze negen dagen komen meer dan 2600 ontwerpers van over de hele wereld samen om hun creaties te laten zien aan zo’n 350.000 enthousiaste bezoekers. DDW biedt een platform voor vernieuwing, experimenten en samenwerkingen. Tijdens deze week organiseert en faciliteert DDW op meer dan 110 locaties verspreid over de stad tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkevenementen, en debatten. 

De ontwerpers van GROOVIDO 

GROOVIDO is opgericht door de ontwerpers Gianmaria Della Ratta en Giorgio Gasco. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Design Academy in Eindhoven en deelden een passie voor de rol van digitale cultuur in ons dagelijks leven. Dit vormde dan ook de basis voor GROOVIDO. Ze zijn ervan overtuigd dat zowel de echte wereld als de digitale wereld hun eigen krachten hebben en proberen deze werelden te laten samensmelten.

Facing the hype 

Terwijl GROOVIDO zich een weg baant door het complexe, sociale weefsel van de moderne en digitale cultuur, stuiten ze op het concept “hype”. Dit is een marketingstrategie die producten tot must-haves maakt. Deze marketingstrategie heeft niet alleen invloed op de modewereld, maar ook op meubelontwerp, zoals te zien is in de samenwerking tussen IKEA en VIRGIL ABLOH. GROOVIDO besloot te onderzoeken hoe het hype-fenomeen de hedendaagse designscene vormgeeft, via hun nieuwe kastencollectie, waarin ze zich verdiepen in de wisselwerking tussen mode, design, maatschappelijke trends en persoonlijke identiteit. 

De kasten van GROOVIDO zijn geïnspireerd op verzamelspeelgoed, wat een belangrijk onderdeel van de hypebeast-cultuur is. De kasten hebben een open ontwerp en zijn gemaakt van een mix van materialen, zoals gelakt hout voor de structuur, gelaagd glas voor de vitrines, en laser gesneden aluminium voor de decoraties. 


Waar Fashion & Design samenkomen 

De samenwerking tussen GROOVIDO en Coef toont aan waar fashion en design elkaar ontmoeten. De kasten van GROOVIDO zijn niet alleen stijlvol, maar ook functioneel en de expositie tijdens Dutch Design Week is het bewijs van hoe deze twee creatieve werelden elkaar kunnen inspireren en versterken.