New Balance 990

Ontdek de nieuwe New Balance 990

New Balance 990 

Bijna 40 jaar geleden bracht New Balance de 990 uit, wat voor een grote verandering zorgde in de sneakerwereld. Oorspronkelijk bedoeld als een high-performance hardloopschoen, brachten de innovatieve technologie en demping onmiddellijk succes. Hoewel het ontwerp vooral gericht was op prestaties, kreeg de schoen al snel erkenning als een sneaker die perfect balanceerde tussen functionaliteit tijdens sport en een stijlvolle levensstijl. 

De New Balance 990 maakt deel uit van de beroemde 99X-lijn, bekend om zijn geavanceerde technologie en tijdloos design. De geruchten gaan dat de eerste versie van de schoen werd geïnitieerd door Steve Jobs, medeoprichter van Apple en een zelfbenoemde fan van New Balance, die het merk actief bleef steunen tot aan zijn overlijden. Jobs droeg de 990 regelmatig tijdens zijn iconische Apple-productpresentaties. Het model komt met een chunky design, is uitgerust met de nieuwste technologische innovaties en biedt uitzonderlijk comfort. Het loop- en draagcomfort zijn uitstekend, mede dankzij de Encap middenzool die zorgt voor een optimale ondersteuning, grip en flexibiliteit. Het bovenwerk van de schoen is gemaakt van hoogwaardig leer gecombineerd met ademend mesh, wat resulteert in voeten die altijd op de juiste temperatuur blijven. Bovendien draagt de Encap PU ring bij aan een uitstekende pasvorm.

De beste hardloopschoen op de markt 

De oorspronkelijke ontwerpers van de 990 kregen de opdracht om de beste hardloopschoen op de markt te creëren. Het uiteindelijke product overtrof ruimschoots deze verwachtingen. Toen de 990 in 1982 voor het eerst op de markt verscheen, had het een subtiele, verfijnde grijze kleur en een destijds ongekend hoog prijskaartje met drie cijfers. Voor fanatieke hardlopers en trendsetters was de 990 een teken van kwaliteit en smaak. Gedurende de tijd zijn er aanpassingen gedaan aan het ontwerp en zijn er meer kleuropties toegevoegd, maar de uitstraling van dit statussymbool van de 990 is altijd behouden gebleven. Kort gezegd is de 990 de schoen die zo goed is dat de productie ervan nooit is gestopt.

Shop nu de nieuwste New Balance 990 online of in de winkels.