De trends van 2024

Wat zijn de grootste trends van dit seizoen?
Ben je klaar om je garderobe helemaal spring ready te maken? Hier lees je alles over de opkomende spring/summer trends, om je stijlgame naar een hoger niveau te tillen. Van de stoere vibes van 'blokecore' tot de terugkeer van 'jorts' en de onverwachte opkomst van 'corporate attire', deze trends domineren de catwalks en straten dit seizoen. Dus, bereid je voor om geïnspireerd te worden terwijl we deze trends verkennen en je helpen bij het vinden van jouw perfecte look voor 2024!

Shop alle trends

Blokecore
In 2023 werd sportkleding al steeds populairder in Europa. Het werd zo populair dat het zelfs een mix veroorzaakte tussen mode en voetbal, waarbij kleding steeds minder genderneutraal werd. Vorig jaar voorspelde EDITED al dat voetbalshirts een grote trend zouden worden, en nu met het UEFA Europees kampioenschap voetbal van 2024 in het vooruitzicht, zullen atletische tops echt een grote hit worden. Dit jaar kun je verwachten dat sporttops helemaal in blijven, en ze zullen een eerbetoon brengen aan de subcultuur 'Blokecore'. Denk hierbij niet alleen aan voetbalshirts, maar ook rugbyshirts en hockeytruien gaan viraal.

Jorts
Deze zomer zal Groot-Brittannië massaal voor jorts gaan, die een echte comeback maken vanuit de jaren 90 skatermode. Deze middellange denim shorts werden razend populair op sociale media in 2023 en blijven ook in 2024 een hot item. Op luxe catwalks tijdens Fashion Weeks in Milaan en Parijs waren ze niet weg te denken, en de hashtag 'Jorts' ging viraal met meer dan 565 miljoen views op TikTok.

Utilitarian
In 2024 zullen Gorpcore-outfits evolueren naar meer praktische utilitaire stijlen. Het hele jaar door zullen we een verschuiving zien naar relaxte kledingstukken met technische details, waarbij bovenkleding met veel zakken wordt gecombineerd met formele kleding voor een veelzijdige uitstraling. Avontuurlijke verkenning staat centraal, met merken die je aanmoedigen om de wildernis in te trekken. Denk aan dagelijkse kledingstukken met handige accenten, gemaakt van duurzame stoffen die je beschermen tegen ruig weer.
Bikercore
In 2024 staat New Wave Sport op het punt om een grote speler te worden, en het laat de traditionele sportvelden achter zich. Bekende merken, kijken nu naar fietsen, racen en motorcross voor inspiratie. Tijdens de Grand Prix van Las Vegas brak "Bikercore" door naar een nieuw niveau. Het lijkt erop dat het nu het perfecte moment is om die leren jas weer uit de kast te halen. Bikercore is echt in opkomst, met zijn stoere motorjassen, franjes, vintage band-T-shirts, laarzen met studs en op de Y2K geïnspireerde handtassen. Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe look die echt statement maakt, is Bikercore iets om in gedachten te houden. Het combineert het beste van het verleden met een moderne twist, en het geeft je outfit echt een rauwe, authentieke uitstraling.

Corporate Attire
Volgens EDITED wordt bedrijfskleding de trend van het nieuwe jaar, met een sterke focus op mannelijke stijlen die de catwalks domineren. Denk aan blazers met krachtige schouders en oversized silhouetten die de mode-industrie veroveren. Vergeet de dagen van opa’s jeukende pakken. Welkom in het tijdperk van hoogwaardige werkkleding – waar stoffen niet alleen ademen, maar ook yoga-stretchoefeningen doen en feilloos gekleed houden.

Adidas Spezial
De Adidas Samba stond in 2023 aan de top, domineerde de reguliere schoenenmarkten en groeide gestaag tot in 2024. Volgens EDITED verhoogde Adidas Samba de beschikbaarheid in het tweede kwartaal van 2023, terwijl het in de daaropvolgende maanden moeite had om verkocht te worden. Alternatieve modellen komen in opkomst om de Samba van de troon te stoten, waarbij de Adidas Spezial en Gazelle dit jaar de populariteit overnemen. Nieuw zijn de Spezials niet bepaald, want het gaat om een iconisch model binnen de Adidas Originals-lijn. Hoewel ze enorm op de Samba’s lijken, zijn de Spezials uitgevoerd in suède, terwijl Samba's van leer zijn.

Nu ben je ready om jezelf klaar te stomen voor het komende seizoen! Met deze trends in gedachten, ben je helemaal voorbereid om je garderobe een upgrade te geven en je stijl naar nieuwe hoogten te tillen. Of je nu kiest voor de stoere vibes van Blokecore, de nostalgische terugkeer van jorts, of het gedurfde statement van Bikercore, er is voor elk wat wils. Vergeet ook niet de krachtige uitstraling van Corporate Attire en de tijdloze stijl van Adidas Spezial en Gazelle sneakers. Bij Coef Men vind je alles wat je nodig hebt om je trendy look compleet te maken.