Hoodies

Hoodies voor heren

De oorsprong van hoodies 

De hoodie is een comfortabele trui met een capuchon en vaak voorzien van een buidelzak. Het kledingstuk werd oorspronkelijk ontworpen in de begin jaren van 1930 voor arbeiders in koude magazijnen in New York. In de jaren 1970 werd de hoodie een populair kledingstuk, deels door de opkomst van de hip-hopcultuur in New York City. Tegelijkertijd omarmde high-fashion ontwerpers zoals de nieuwe kledingtrend. In de jaren 90 was de hoodie niet alleen een mode-item, maar ook een symbool van verschillende subculturen. Het werd geassocieerd met ravers in het Verenigd Koninkrijk en werd gedragen door skateboarders of surfers, in het westen van de Verenigde Staten. Tegenwoordig zijn de truien niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Tijdloze stijl en veelzijdigheid 

Hoodies zijn gemaakt van hoogwaardige en vaak van wat zwaardere matrealen. De capuchon heeft niet alleen een stoere, urban look, maar biedt ook extra warmte en comfort. Hoodies zijn essentiële basics en zijn een onmisbaar item in jouw garderobe 


Hoodies bij Coef 

Als je op zoek bent naar de perfecte hoodie, bekijk dan ons assortiment op coef.nl  Wij bieden een brede collectie aan hoodies in verschillende kleuren, stijlen en met toffe prints van merken als Pop Trading Company, Heron Preston en The New Originals.