Needles

4 items
70% SALE
Needles
Needles x DC Shoes Track Pant - Poly Ripstop

€ 344,95 € 103,49
50% SALE
Needles
Track Pant - Poly Smooth

€ 269,95 € 134,98

Needles tracksuits

Het ontstaan van Needles

Needles is een Japans modemerk dat in 1997 door de Japanse ontwerper Keizo Shimizu is opgericht. Het merk is ontstaan als uitbreiding van het aanbod in zijn eigen boetiek genaamd NEPENTHES. Voordat hij het merk Needles begon, richtte Keizo Shimizu zich volledig op de NEPENTHES-winkels. Deze boetiekwinkels specialiseerden zich in vintage kleding en militaire overschotten uit de Verenigde Staten, evenals merken zoals Ralph Lauren, L.L. Bean en New Balance.

Het merk Needles

Needles is een gerespecteerd merk, beroemd om zijn unieke en veelzijdige kledingstukken. Het merk maakt veel gebruik van vintage materialen en patronen, waarmee het unieke creaties tot stand brengt. De items van Needles bevatten aspecten van Amerikaanse stijlinvloeden, waaronder outdoor- en werkkleding. Deze invloeden worden vermengd met traditionele Japanse mode-elementen om een unieke en kenmerkende esthetiek te creëren.

Needles hecht waarde aan duurzaamheid en kwaliteit. Hiervoor gebruikt Needles zorgvuldig geselecteerde materialen voor zijn ontwerpen, met een voorkeur voor gerecyclede vintage stoffen. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste trends of simpelweg op zoek bent naar exclusieve kleding van goede kwaliteit, Needles biedt een verfrissend alternatief in de fashion wereld. Ook heeft Needles al verschillende collabs geïntroduceerd, waaronder met Asap Rocky’s creatieve collectief AWGE.

De track pants en track jackets van Needles

De Poly Smooth en Poly Ripstop tracksuits van Needles zijn erg vernieuwend in de wereld van sportieve kleding. De trainingspakken zijn niet zomaar sportkleding, maar een iconisch fashion statement. 

Wat de tracksuits opvallend maakt, is hun vermogen om als een blanco canvas te dienen voor samenwerkingen. Merken zoals KITH, AWGE, END en BEAMS hebben de liefde voor de trainingspakken omarmd en er hun eigen unieke draai aan gegeven. Dit heeft geleid tot enkele van de meest creatieve track pants en track jackets in de mode-industrie. 

De tracksuits van Needles worden gekenmerkt door hun relaxte silhouet qua ontwerpstijl. Dit maakt ze toegankelijk voor zowel mode liefhebbers als degenen die op zoek zijn naar comfortabele kleding met stijl. Het vlinderlogo van Needles dat altijd subtiel wordt aangebracht op de items, is als een soort handtekening. 

Veelgestelde vragen over Needles

Waar komt het merk Needles vandaan?

Needles is in 1997 opgericht in Japan door de Japanse ontwerper Keizo Shimizu. 

Waar staat het logo van Neeldes voor?

Het logo van Needles is een vlinder. Het vlinderlogo is terug te vinden op alle items van het merk, bijvoorbeeld op de beanies en tracksuits.

Hoe vallen de tracksuits van Needles?

De track pants en track jackets van Needles vallen true to size. We adviseren om je normale maat te kiezen.