Vans

2 items
Vans
Knu Skool

€ 89,95
Vans
Knu Skool

€ 89,95

Vans Coef Men

Het ontstaan van het merk Vans

Vans is in 1966 opgericht in Californië, en dat ademt het ook. De plek waar het allemaal ooit begon! Het begon als ´The Van Doren Rubber Company´. De naam Vans komt van de uitspraak “Let’s head over to Van’sand grab shoes”. Al snel werd de iconische schoen opgepakt door skateboarders en zijn ze tot vandaag de dag enorm populair gebleven.Tegenwoordig lopen ook verschillende beroemdheden op schoenen, zoals Justin Bieber en Kirsten Steward. 

Vans geschiedenis 

 Het merk Vans is opgericht door twee broers. In een aantal jaar zijn ze een begrip geworden. Het merk werd steeds populairder onder skaters, die de ruwe afwerking van de dikke schoenzolen goed vonden passen in hun scene. Eind jaren ‘90 opende Vans zijn eerste eigen skatepark. Het merk begon daarnaast met het sponsoren van verschillende skate-, surf- en snowboardevents. De stijl van het merk heeft nog altijd een beetje een skatervibe, maar trekt ondertussen ook een breder publiek aan. Veel van de items zijn tijdloze klassiekers, dankzij de eenvoudige designs. 

Vans schoenen 

De authentieke Vans sneakers zijn er nog steeds en worden vandaag de dag nog altijd veel gedragen. Ondertussen is de collectie schoenen uitgebreid met diverse modellen, kleuren, designs en prints. Een van de bekendste items is de Vans Old Skool sneaker. In 1977 is de sneaker in dit model voor het eerst uitgebracht, met de bekende lijn op de zijkant. De Old Skool is verkrijgbaar in klassiek zwart/wit, maar ook in verschillende kleuren zoals blauw, rood en beige.Een andere klassieker is de Vans SK8 HI. De SK8 HI lijkt veel op de Old Skool, alleen is het model hoger. De Vans Slip-On is ook een populair model, met name de uitvoering met het zwart/wit geblokte patroon. 

Shop de actuele collectie van Vans bij Coef Men in een van de winkels of online op Coef.nl.

Veelgestelde vragen over Vans 

Hoe vallen Vans? 

Sneakers van Vans vallen over het algemeen wat groter. Twijfel je tussen twee maten? Dan adviseren we je de kleinere maat te nemen. 

Hoe Vans strikken? 

Je kunt je Vans sneakers op verschillende manieren strikken. Veel inspiratie voor verschillende strikstijlen is te vinden op internet. Je kunt je veters bijvoorbeeld parallel of kruiselings strikken. Heb je vragen over het strikken van je Vans sneakers? Onze stijladviseurs helpen je graag in één van onze Coef Men winkels.

Waar worden Vans gemaakt? 

De originele manier van Vans voor het produceren van hun schoenen was vrij simpel: iedere ochtend werden de schoenen gemaakt in de fabriek in Anaheim, die in de middag werden verkocht. Daarna is zo’n 30 jaar gebruik gemaakt van verschillende fabrieken in Californië. Tot in de jaren ‘90 de productie werd verplaatst naar China en Vietnam. 

Wat betekent Vans?

Vans begon als ‘the Van Doren Rubber Company’ in 1966 in Californië. De naam Vans komt van de uitspraak: “Let’s head over to Van’s and grab shoes”.