66°North

Ontdek 66°North voor heren bij Coef Men
Het begin van 66°North
De geschiedenis van de goede vissersmanjas begon bij het merk 66°North in de IJslandse stad Suðureyri. 66°North is dan ook vernoemd naar de stad dat op de 66e breedtegraad ligt, waar de poolcirkel dwars doorheen loopt. De oprichter van het merk Hans Kristjánsson was zelf een vissersman en raakte gefascineerd door het idee van sterke visserskleding die bestand was tegen de strenge omstandigheden van de Noord-Atlantische Oceaan. Hij vertrok dan ook naar Noorwegen om goede visserskleding te leren maken. Na zijn terugkomst in IJsland, opende Hans zijn eigen fabriek ‘Sjóklæðagerð Íslands’ of nu beter bekend als ‘66° North’. Terwijl vissers- en werkkleding nog steeds deel uitmaken van hun collecties, biedt 66°North tegenwoordig ook functionele kleding voor allerlei verschillende buitenactiviteiten.

Ontdek hier de items van 66°North of lees hieronder meer over het IJslandse merk.
Voorloper in duurzame items
66° North is sterk verbonden met de natuur. Het merk ziet de gevolgen van klimaatverandering vooral terug in de smeltende gletsjers en voelt een diepe verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen. Het merk heeft er bewust voor gekozen om een groot deel van zijn kleding in eigen fabrieken te produceren, om zo meer controle te hebben over hun ecologische voetafdruk. Ze ontwerpen items om overproductie te verminderen en herzien hun assortiment voortdurend om verspilling te minimaliseren.
Ontdek de kracht van 66° North jassen
66°North staat vooral bekend om zijn breed scala aan jassen, waaronder regenjassen, parka’s, tussenjassen, softshell jassen en fleece jassen. De jassen zijn ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan zoals kou, regen, wind en sneeuw. Ze zijn voorzien van handige zakken, capuchons en andere details om het vergroten van gebruiksgemak tijdens buitenactiviteiten. Overigens worden de jassen voordat ze in productie gaan uitvoerig getest door outdoorprofessionals. De jassen worden gemaakt van hoogwaardige materialen als Polartec Power Stretch en Primaloft isolatie. Het merk zoekt voortdurend naar de meest innovatieve en veelzijdige stoffen. Een leuk feitje is dat veel van de jassen namen hebben die geïnspireerd zijn op de prachtige IJslandse landschappen, gletsjes en watervallen.

70% SALE
66 North
Keilir Pants

€ 219,95 € 65,99
70% SALE
66 North
Tindur Shearling Jacket

€ 309,95 € 92,99