Het merk Patagonia

Het duurzame outdoor merk
Lees verder om te ontdekken hoe dit iconische merk is ontstaan, wat het zo bijzonder maakt en waarom het een favoriet is bij avonturiers over de hele wereld.

Ontstaan van het merk

In 1973 introduceerde Yvon Chouinard het merk Patagonia, genoemd naar de regio Patagonië in Zuid-Amerika. Het begon allemaal met Chouinard's passie voor klimmen, die hij als 14-jarige ontdekte. Zijn toewijding aan avontuur leidde hem naar experimentele paden. Hij leerde zichzelf smeden en begon met het maken van pitons, een essentieel klimgereedschap. Het nieuws verspreidde zich snel, en het duurde niet lang voordat Chouinard een begrip was geworden in de klimwereld. In de jaren die volgden, groeide Chouinard Equipment uit tot de grootste leverancier van klimmateriaal in de VS. Het bedrijf evolueerde en begon kleding te produceren om de klimsector te ondersteunen, met behoud van culturele waarden en een sterke verbinding met de natuur. Tegenwoordig levert het merk kleding en accessoires voor meerdere sporten, waaronder: surfen, skiën en mountain biking.

Over het merk

Patagonia staat niet alleen bekend om zijn hoogwaardige producten, maar ook om zijn diepe verbinding met de natuur. Het bedrijf is meer dan alleen een outdoor kledingmerk; het is een beweging. Het is een gemeenschap van mensen die geloven in het verkennen van de wildernis en het beschermen ervan. Bij Patagonia draait alles om het creëren van kleding voor 'stille' sporten, waarbij er geen motor aan te pas komt. Elk product weerspiegelt de passie en liefde voor de natuur, en het bedrijf streeft ernaar om deze waarden te versterken in alles wat het doet.

Duurzaamheid bij Patagonia

Een van de kernprincipes van Patagonia is duurzaamheid. Het bedrijf is vastbesloten om zo min mogelijk impact op het milieu achter te laten. Met 85% van de producten vervaardigd in fairtrade fabrieken en 99% van de voorjaarscollectie van 2024 gemaakt van gerecyclede materialen, blijft Patagonia innoveren op het gebied van duurzame productie. Bovendien biedt het bedrijf reparatiediensten aan, waardoor klanten hun Patagonia-uitrusting kunnen behouden en consumptie kunnen verminderen.

Patagonia is niet alleen gericht op het verminderen van de ecologische voetafdruk van zijn producten, maar ook op het ondersteunen van gemeenschappen en het aanpakken van sociale kwesties. Door samen te werken met lokale gemeenschappen en milieugroepen, speelt Patagonia een actieve rol in het beschermen van natuurgebieden. Deze engagement heeft het merk geholpen om een stem te vormen in de strijd tegen de klimaatcrisis. Al bijna 40 jaar steunt Patagonië basisgroepen die werken aan het vinden van oplossingen voor de milieucrisis.

Vanaf september 2022 is de aarde de enige aandeelhouder van Patagonia. Elke dollar die niet opnieuw in Patagonië wordt geïnvesteerd, wordt uitgekeerd om de planeet te beschermen. “In plaats van waarde uit de natuur te halen en deze om te zetten in rijkdom, gebruiken we de rijkdom die Patagonië creëert om de bron te beschermen”, verteld Chouinard. “Ik ben bloedserieus over het redden van deze planeet.”

Patagonia bij Coef

Patagonia is niet zomaar een merk; het is een levensstijl. Het vertegenwoordigt avontuur, verbondenheid met de natuur en een toewijding aan duurzaamheid. Door innovatie en actief activisme streeft Patagonia ernaar om een positieve impact te hebben, zowel op het milieu als op de gemeenschappen. Bij Coef zijn we trots om Patagonia-producten aan te bieden aan onze klanten, omdat we geloven in de kracht van dit merk om verandering te inspireren en de wereld een betere plek te maken voor toekomstige generaties.

Bij Coef bieden we een uitgebreide collectie Patagonia-producten aan, van ruime duffel bags tot lichte soft shell jassen. De selectie bevat hoogwaardige kleding en accessoires die geschikt zijn voor elke outdoor activiteit. Of je nu gaat kamperen, wandelen of gewoon van de natuur wilt genieten, Patagonia heeft alles wat je nodig hebt. Met hun duurzame kwaliteit en krachtige ontwerpen zijn Patagonia-producten een must-have voor elke avonturier.