Marie-Stella-Maris

Sustainable Sunday

Clean Water, Clean Beauty 

Voor deze Sustainable Sunday nemen we het Amsterdamse lifestyle merk, Marie Stella Maris, extra onder de loep. Het merk, opgericht in 2011, droeg al hun steentje bij aan betere wereld door voor elk item dat ze verkopen een bedrag te doneren aan waterprojecten die toegang tot schoon water over de hele wereld verbeteren. Maar ze gaan nu nog een stap verder! 

Door het selecteren van natuurlijke ingrediënten kiest Marie Stella Maris voor een duurzamere toekomst en betere gezondheid van de huid.

De verzorgingsproducten van Marie Stella Maris zijn nu dus nóg natuurlijker. Er is gebruik gemaakt van zo min mogelijk ingrediënten, waarvan maar liefst 96% van natuurlijke oorsprong. Deze zijn zacht en worden met al zijn voordelen opgenomen door de huid. Daarnaast zijn de producten ook 100% vegan en vrij van (water)vervuilende microplastics, sulfaten, siliconen en petrochemische ingrediënten. Dus niet alleen beter voor de huid, maar ook voor het milieu! 

Alle producten worden bovendien in Nederland geproduceerd. De nieuwe iconische glazen verpakkingen zijn refillable flessen die in Europa zijn geproduceerd en zijn 30% lichter in gewicht. Hierdoor wordt materiaal bespaard en wordt de CO2 vermindert. Zowel de Hand Soap als de Body Wash zijn refillable met de Refill Pouch en de nieuwe omverpakkingen zullen ook geen cellofaan meer dragen. Hiermee bespaart het merk in één jaar 139 km2 aan plastic afval, dit staat gelijk aan de gemeente Amsterdam. 

Shop het nieuwe assortiment van Marie Stella Maris nu online of in onze winkels!