Won Hundred

Sustainable Sunday

Won Hundred 

Als het gaat om sustainability in mode loopt Scandinavië ver voorop. Van duurzame mode een prioriteit maken, lang voordat het cool was, leidt de Scandinavische regio dan ook de transformatie van de mode-industrie. En Won Hundred maakt hier deel van uit! 

Bij Won Hundred nemen ze een proactieve houding aan om de impact op het milieu te verminderen. Het modehuis is van mening dat de sleutel tot ethisch en verantwoord ondernemen niet alleen het verkleinen van hun ecologische voetafdruk is, maar ook het verbeteren van de omstandigheden voor de betrokken mensen en dieren. Geleidelijk vergroot Won Hundred hun sociale en ecologische betrokkenheid bij de textielindustrie door een uitbreiding van het Green Cross Label, waar tegenwoordig ook de verantwoorde stoffen onder vallen.

Green Cross Label 

Het Green Cross Label, opgericht in 2017, is al jaren gemakkelijk te herkennen aan de hangtags en onderhoudslabels op de producten. Het label geeft aan dat minimaal 50% van het kledingstuk is gemaakt van ‘verantwoorde’ vezels, maar vaak betekent het dat er 80-100% verantwoorde vezels zijn gebruikt. Won Hundred definiëert "verantwoorde vezels/stoffen" als een nieuwere generatie stoffen die een milieuvriendelijke invalshoek hebben bij de productie, bijvoorbeeld EcoVero-recycling chemicaliën en biologisch katoen dat het gebruik van pesticiden vermindert.
Bij Won Hundred zijn ze ervan bewust dat de productie van denim ook een ​​enorme hoeveelheid water vereist. Als gevolg daarvan nemen ze de Green Cross-normen op in alle denim productie, en bovendien is het merk Ozone-wassing gaan gebruiken in het kleur- en bleekproces van de denim. Ozon wash wordt gedaan met behulp van een zeer sterk oxidatiemiddel. Dit vermindert het waterverbruik tijdens het wasproces aanzienlijk en zorgt ervoor dat er minder chemicaliën gebruikt worden in het bleekproces.

Het merk blijft hun duurzame ambities ontwikkelen en stelt elk jaar nieuwe doelen voor een duurzamere wereld. Voor 2023 stelt Won Hundred dan ook de volgende doelen. 
  • Alle bestaande verpakkingen aan de nieuwe sustainability vereisten laten voldoen, 
  • 95% van alle geproduceerde denim stijlen maken van duurzame stoffen, 
  • 50% van alle geproduceerde denim stijlen wassen met O-zone "greenwash" 
  • de meest duurzame manier om denim te wassen, 
  • 75% van alle geproduceerde goederen markeren met het Green Cross-label, wat betekent dat minimaal 50% van de stijl is geproduceerd met duurzame of gerecyclede stoffen. 

Ben je benieuwd naar onze Won Hundred collectie? Klik hier en ontdek de items!