Al meer dan een eeuw onderscheidt Rolex zich als het meest begeerde en meest legendarische horlogemerk ter wereld. Een Rolex heeft vele betekenissen: de essentie van het luxe uurwerk, een machtsmiddel, het symbool van de overgang naar volwassenheid. Nieuwe horlogemerken duiken op, stijlen komen en gaan, maar het merk aan de top verandert nooit. Ooit de recordsetter, de Daytona die toebehoorde aan Paul Newman, werd in oktober 2017 door Phillips in New York geveild voor $ 17,8 miljoen. Het is dan ook geen verrassing dat Rolex het meest verzamelde horlogemerk ter wereld is. 

De geschiedenis van Rolex is geworteld in de visionaire geest van de oprichter, Hans Wilsdorf. In 1905 richtte de jonge Wilsdorf een bedrijf op in Londen voor de distributie van uurwerken. Maar het was zijn ware droom om polshorloges te maken die technisch, duurzaam, betrouwbaar en uiterst elegant zouden zijn. Het bedrijf concentreerde zich eerst op het produceren van uurwerken van de hoogste kwaliteit. Deze zoektocht naar precisie leidde al snel tot het eerste polshorloge ter wereld dat het Zwitserse certificaat van chronometrische precisie ontving, uitgereikt door het Official Watch Rating Centre in Bienne in 1910. Vier jaar later kende Kew Observatory in Groot-Brittannië een Rolex-horloge een klasse A-certificaat toe, een onderscheiding die voorheen exclusief was voorbehouden aan scheepschronometers.

Vanaf die datum staat het Rolex-polshorloge synoniem voor precisie. Mijlpalen van Rolex in de afgelopen 100 jaar zijn: het eerste waterdichte horloge, het eerste zelfopwindende mechanisme, het eerste polshorloge dat over de Mount Everest vliegt, het eerste duikershorloge dat waterdicht is tot 100 meter, het eerste horloge dat magnetische velden van 1000 gauss weerstaat  en de eerste die de Marianentrog afdaalde. 

Geselecteerd door specialist Fabienne Reybaud, toont dit prachtige handgemaakte Ultimate Collection-boek de meest waardevolle en technisch innovatieve modellen die de luxe horlogemaker Rolex heeft geproduceerd. Inclusief horloges die nog nooit eerder in druk zijn gezien: van het eerste polshorloge van Rolex tot aan de modellen uit de vroege jaren 1900. En van de eerste Oyster Perpetual uit 1931, tot een Explorer gedragen tijdens Sir Edmund Hillary's expeditie naar de top van de Mount Everest in 1953. En de Submariner gedragen door acteur George Lazenby in de James Bond-film On Her Majesty's Secret Service.

Inclusief witte handschoenen en een kenmerkende canvas draagtas.

Hard cover | 194 pagina’s | Afmeting: 47,3 x 39,5 x 7,5 cm | 200+ illustraties | Engels | Gewicht: 9.0 kg
Artikelnummer
ROLEX-THE-IMPOSSIBLE-COLLECTION
Het is belangrijk om je nieuwe items op een goede manier te onderhouden om zo lang mogelijk plezier te hebben van je aankoop.

Lees hier, bij 'Voorschriften en onderhoud', handige tips voor het wassen en onderhouden van jouw kleding en sneakers.
Word gratis Coef member en spaar 5% shoptegoed bij elke aankoop, in de winkel en online.

Lees hier meer over de voordelen en voorwaarden.
Je kunt kiezen uit de volgende bezorgopties:
- Bezorging bij jou thuis met PostNL - gratis vanaf €75
- Gratis ophalen in één van onze winkels

Wij streven ernaar om je bestelling binnen 2 tot 5 werkdagen te verzenden.

Ben je niet tevreden over je bestelling of heb je een verkeerde maat besteld, dan kun je deze binnen 14 dagen retourneren. Je kunt je order kosteloos retourneren in één van onze winkels of terugsturen per post met Returnista (retourneren vanaf €6,04).

Lees hier meer over verzenden en retourneren.

Brand
Assouline
De luxe koffietafelboeken van Assouline zijn de perfecte accessoire om je interieur mee aan te vullen. De boeken zijn te verkrijgen in verschillende thema's, zoals reizen, mode en design. In de boeken vind je vele prachtige foto's.
Assouline
Travel From Home Candle

€ 75,00
Assouline
Travel From Home Candle

€ 75,00
Assouline
Travel From Home Candle

€ 75,00
Assouline
St. Tropez Soleil

€ 105,00
Assouline
Louis Vuitton Virgil Abloh

€ 140,00
Assouline
Louis Vuitton Manufactures

€ 140,00
Assouline
Capri Dolce Vita

€ 105,00
Assouline
Mykonos Muse

€ 105,00
Assouline
Bali Mystique

€ 105,00