Het merk Flâneur

Ontdek het merk Flâneur bij Coef Men

Het merk Flâneur 

Flâneur is een rebels en minimalistisch herenmodemerk dat is opgericht in 2016. Het verwijst naar een flaneur; een persoon die op zijn gemak door de straten van de stad slentert en de omgeving observeert en waardeert, vaak met de focus op cultuur, architectuur en mensen kijken. De term komt uit de 19e-eeuwse Franse literatuur en wordt vaak geassocieerd met een verfijnde, oplettende en artistieke persoonlijkheid. Dat ongedwongen, vrije gevoel krijg je ook bij de kleding van Flâneur. Het modemerk voor mannen combineert inspiratie uit de skate- en rockcultuur én de moderne popcultuur, en staat bekend om zijn ready-to-wear collecties en accessoires. 

Het merk begon Flâneur met kleine, unieke capsule-collecties die uiteindelijk uitgroeiden tot volledige collecties. Vervolgens werd het merk één van de meest trendsettende merken van Europa. Het doel van het merk is om een wereld te creëren voor de moderne flaneur, gericht op zwervers en dromers. Dit wordt bereikt door een uitgebreide collectie, boeiende beeldende kunst en meeslepende stilstaande en geanimeerde beelden, die allemaal de kunst van het ronddwalen en de schoonheid van het flaneurisme omarmen. Flâneur’s statement is: “FLÂNEUR is een moderne kijk op luxe, gezien door de ogen van onze generatie.”

Flâneur’s toewijding aan duurzaamheid 

Een essentieel aspect van Flâneur is hun toewijding aan duurzaamheid. Het merk is gecertificeerd door de Global Organic Textile Standard (GOTS), een kenmerk van milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie. De toewijding om aan deze normen te voldoen, is een belofte om de consumenten een geloofwaardige zekerheid te bieden dat zij een merk kiezen dat niet alleen een voorbeeld is van stijl en kwaliteit, maar ook het belang van duurzaamheid benadrukt. Daarnaast betekent het partnerschap tussen Flâneur en Wings of Support een reis naar een duurzamere toekomst. Wings of Support staat bekend om zijn uitgebreide geschiedenis van het verdedigen van diverse projecten gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen. Door kleding te doneren, draagt Flâneur bij aan het goede doel, terwijl het tegelijkertijd duurzame praktijken promoot en textielverspilling tegengaat. De partnerschap sluit perfect aan bij de visie van Flâneur om de levenscyclus van kleding te verlengen en deze te brengen naar waar ze het meest nodig zijn. 

Ontdek Flâneur bij Coef Men

De collectie van Flâneur biedt een scala aan opties voor de moderne Flâneur- van eigentijdse hoodies en streetstyle T-shirts tot comfortabele joggers en trendy sneakers. De kleding combineert moeiteloos comfort met stedelijke flair, waardoor je je stijlvol en zelfverzekerd voelt. 

Bij Coef Men bieden we een uitgebreide collectie van Flâneur voor mannen, waaronder T-shirts, broeken, jassen en meer. Benieuwd naar de nieuwste items van Flâneur? Breng een bezoek aan Coef Men in UtrechtEindhovenMall of the Netherlands of ontdek de collectie online via coef.nl.