Style Icon: Pirlo

Lees meer over het Italiaanse stijlicoon

No Pirlo, no party! 

De Italiaanse voetballer staat niet alleen bekend om zijn vaardigheden op het veld, maar ook om zijn onberispelijke gevoel voor fashion. De gepensioneerde middenvelder wordt dan ook vaak beschouwd als een stijlicoon. Dit heeft hem de bijnaam "Il Maestro" opgeleverd, wat een verwijzing is naar zijn verfijnde en elegante aanpak. 

Zijn stijl wordt beschouwd als klassiek en modern. Pirlo zul je dan ook vaak spotten in een op maat gemaakt pak, met een strak wit overhemd en perfect gepolijste derby shoes. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor Italiaanse mode wat zich vertaalt naar casual, maar toch ook chique outfits.

Een van Pirlo's kenmerkende looks is de coltrui, die hij draagt met een blazer of met een spijkerbroek voor een meer casual look. Hij staat ook bekend om het dragen van gedurfde patronen, zoals polka dots en strepen, en is niet bang om te experimenteren met kleur. 

Buiten het veld heeft Pirlo ook geëxperimenteerd met mode ontwerp, waarbij hij zijn eigen lijn van brillen heeft gecreëerd en heeft samengewerkt met andere Italiaanse modemerken aan een stijlvolle collectie sjaals. Verder werd de italiaan in 2013 ook uitgeroepen tot de "Best Dressed Men" van GQ Italië. 

Over het algemeen weerspiegelt de mode-stijl van Andrea Pirlo zijn persoonlijkheid en zijn benadering van het leven: elegant, verfijnd en altijd strevend naar perfectie. Of hij nu op het voetbalveld staat of een fashion event bijwoont, Pirlo ziet er altijd scherp en stijlvol uit. 

Ben jij ook een fan van de klassieke Italiaanse stijl? Laat je dan inspireren door onze Italiaanse merken; Barena VeneziaAspesi en Ten C.