De Scandinavische trilogie

Sustainable Sunday

Sustainable Sunday: duurzaamheid

In een wereld die zich richt op het maken van groenere keuzes voor onze planeet wordt duurzaamheid in de mode-industrie ook steeds belangrijker. Bij Coef Men vind je vele merken die zich met duurzame initiatieven inzetten om de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Deze week zetten we daarom voor Sustainable Sunday het Scandinavische trio Filippa K, Samsoe Samsoe en NN07 in de schijnwerpers.

Filippa K 

Filippa Knutsson richtte het merk in 1993 op met het idee om aankleden stressvrij te maken. Ze zag dat er behoefte was aan simpele, praktische kleding voor het echte alledaagse leven – ontworpen met evenveel aandacht voor stijl en comfort. Het idee van kleding stressvrij maken heeft niet alleen betrekking op de degene die kleding draagt maar ook op de impact op de wereld. 

Filippa K is een duurzaam modemerk dat een verantwoorde oplossing biedt voor moderne mode, in tijdloze stijlen ontworpen met Scandinavisch minimalisme en langdurige kwaliteit. De kledinglijnen bestaan uit milieuvriendelijke items die minstens zo comfortabel als stijlvol zijn. De collecties worden ieder seizoen opnieuw met veel aandacht samengesteld om looks te creëren waar jij de hele dag door moeiteloos op kunt vertrouwen.

NN07 

NN07, opgericht door een stel vrienden in 2007, streeft ernaar om de modern-casual garderobe te herdefiniëren. NN staat voor No Nationality (Geen Nationaliteit); het merk gelooft in persoonlijkheden van de mens en niet in nationaliteiten. 

NN07 communiceert transparant over hoe zij hun duurzame ontwikkelingsdoelen proberen te bereiken. Het merk werkt aan alle 17 doelstellingen die de VN stelt om zo verantwoord mogelijk te produceren, maar ze hebben er 3 uitgekozen waarvan ze geloven dat het de grootste impact maakt. De focus ligt op het selecteren van de beste materialen die op een duurzame wijze geproduceerd worden en de die de wereld zo min mogelijk belasten. Daarnaast houdt het merk zichzelf verantwoordelijk voor hun CO2 uitstoot en zorgen ze voor zo optimaal mogelijke arbeidsomstandigheden door middel van audits.  

Samsoe Samsoe 

De Scandinavische duurzaamheidstrilogie wordt afgesloten met Samsoe Samoe, een staple in het Coef assortiment. Integriteit is de kern van het Deense brand. De toewijding aan niet alleen de kleding die ze produceren, maar ook aan de wereld waarin we leven, gaat veel verder dan hun gedragscode. Door bewuste productie heeft de design gedreven mode een positieve sociale impact. De producten zijn hier een bewijs van – en bewijzen dat stijl niet opgeofferd hoeft te worden voor duurzaamheid.  

Naast dat ze bezig zijn met het verminderen van hun ecologische voetafdruk wordt er ook gewerkt aan het dierenwelzijnsbeleid en hun Blue Belief Denim. Het Blue Belief Denim programma is een complete denim collectie, niet alleen volledig gemaakt van bewuste stoffen en afwerkingen, maar ook met geavanceerde technologie waardoor het waterverbruik tijdens het wasproces tot een minimum wordt beperkt. 

Ben je benieuwd naar de nieuwe collecties van deze duurzame modehuizen? Ontdek Filippa KNN07 en Samsoe Samsoe in één van onze winkels of online op Coef.nl